Hoito-ohjeita HC OUTWEAR -tuotteille

Toivomme tuotteemme tuottavan ulkoilun iloa, ja helpottavan pukeutumishaasteita erityisesti pohjolan vaihtelevissa sääolosuhteissa. Tuotteemme on tehty mahdollisimman helppohoitoiseksi, ja usein varsinaisen vesipesun sijaan riittää huuhtelu tai lian pyyhkiminen kostealla kankaalla. Hyvänä nyrkkisääntönä suosittelemme aina poistamaan lian ja tahrat tuoreeltaan, silloin ne lähtevät helpoiten. Pese vain silloin kun se on tarpeellista, sillä jokainen pesu kuluttaa luonnonvaroja ja myös tuotetta. Muista aina noudattaa tuotteen hoito-ohjemerkintöjä. Ne löytyvät tuotteet sisäpuolelle kiinnitetystä lapusta.

Sadeasut

Suihkuta tai pyyhi lika ja tahrat pois kostealla liinalla, heti sisälle tullessa. Sadevaate materiaali kuivuu nopeasti, suihkutuksen jälkeen.

Tarvittaessa pese hellävaraisella ohjelmalla nurin käännettynä, saman sävyisten kanssa. Käytä vain mietoa linkousta, äläkä käytä huuhteluainetta tai kuivausrumpua. Nämä voivat vahingoittaa vedenpitävyyttä.

Tekniset ulkoiluvaatteet

Myös nämä tuotteet ovat tärkeää pitää puhtaana, ja poistaa liat tuoreeltaan. Lika saattaa heikentää tuotteen hengittävyyttä, mikäli se pääsee pinttymään kankaaseen.

Pesu hellävaraisella ohjelmalla, nurin käännettynä, kiinnittimet ja vetoketjut suljettuna, miedolla pesuaineella ja lyhyellä linkouksella on paras vaihtoehto. Poista tuote pesukoneesta välittömästi pesuohjelman loputtua, ja kuivata nurinpäin, jolloin tuote kuivuu nopeasti.

Lyhyt rumpukuivaus miedolla lämmöllä on suositeltavaa, sillä se aktivoi jälleen kankaan ulkopinnassa olevan lian ja kosteudenhylkivyyskäsittelyn. Tällöin myös hengittävyys paranee, kun kangas ei pääse imemään vettä sisäänsä.

Käsineet

Meiltä löytyy laaja valikoima käsineitä, joiden ominaisuudet eroavat merkittävästi toisistaan. Yleisesti ottaen, suosittelemme pesemään käsineet hellävaraisella pesuohjelmalla, saman sävyisten kanssa ja mahdolliset tarranauhat tms. kiinnitettynä. Poista tuote pesukoneesta välittömästi pesuohjelman päätyttyä, ja kuivaa nurin käännettynä.

TÄRKEÄÄ: Alä vedä vuorta ulos käsineen sisältä, vaan käännä koko käsine nurinpäin! Käsineen mahdollinen vedenhylkivyys tai vedenpitävyys vahingoittuu, mikäli vuori vedetään ulos käsineen sisältä.

Neule- ja villatuotteet

Neuletuotteet vaativat hellävaraista käsittelyä. Poista tarhat tuoreeltaan. Suosittelemme neuletuotteille käsinpesua, tai jos pesukoneesta löytyy villapesuohjelma tai erittäin hellävarainen pesuohjelma, niin sitä voi käyttää.

Käännä tuote nurin ja pese saman sävyisten kanssa. Tarkista aina tuotteen hoito-ohjelapusta oikea pesulämpötila. Jos sitä ei mainita, voit käyttää 30-asteista vettä. Vältä liottamista ja hankausta. Käytä villatuotteille niille tarkoitettua pesuainetta. Muille neuleille suosittelemme mietoa nestemäistä pesuainetta.

Pakkasäillä suosittelemme tehokasta tuuletusta tai jopa lumipesua. Se raikastaa tuotteen.

Kuivata neuleet aina vaakatasossa ja asettele ne muotoonsa kosteana, näin ne pysyvät paremmin muodossaan jälleen käytössä. Esimerkiksi pipojen tupsut vaativat joskus pesun jälkeen reipastakin pöyhimistä palautuakseen jälleen entiseen muotoonsa.

Nahkakäsineet

Likaantuneen tuotteen ensihuolloksi riittää usein pelkkä pyyhkiminen. Jotta nahkahanskat varmasti säilyisi pitkään hyvänä ja säänkestävänä, seuraa tuotetta pestessäsi ja kuivatessasi tuotteen hoito-ohjeita.

Suosittelemme hellävaraista käsinpesua 37:ssä C-asteessa rasvaisella saippualla, jotta nahka ei pääse kuivumaan. Huuhtele sitten nahkahanskat kädenlämpöisellä vedellä. Kuivata nahkahanskat vaakatasossa pyyhkeen päällä huoneen lämmössä.

majakka