VAATEYRITYKSEN VASTUULLISUUS OSA 1 – HC OUTWEAR

30.4.2022

Vaateyrityksen vastuullisuus on todella monitahoinen aihe, johon liittyy lukuisia yksityiskohtia. Halusimme avata hieman ajatuksiamme vastuullisuudesta ja siitä millaisia konkreettisia tekoja teemme vastuullisuuden eteen.

Ensimmäisessä osassa kerromme tuotannosta, tuotteiden pakkaamisesta sekä logistiikasta ja myöhemmin ilmestyvässä toisessa osassa perehdymme mm. materiaaleihin ja vaatteiden värjäykseen.

KOHTI VASTUULLISEMPAA VAATETEOLLISUUTTA

Olemme matkalla kohti vastuullisempaa tulevaisuutta, tekemällä oikein ja sellaisia päätöksiä, joilla pyrimme pienentämään aiheuttamaamme kuormaa ympäristöllemme ja koko ainutlaatuiselle planeetallemme.

Tavoitteemme ovat vielä kaukana edessä, emmekä voi sanoa saavuttaneemme niitä kaikkia. Tämä on matka, jolla olemme olleet jo vuosia, ja edelleen meillä on paljon tehtävää vastuullisemman huomisen puolesta.

TUOTANTO

Tuotteemme valmistetaan lähes yksinomaan Kiinassa, pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden tehtaissa, jotka ovat myös ulkopuolisen tahon auditoimia (BSCI). Tuotantopaikan valinnassa painotamme erityisesti laadukasta teknistä osaamista ja toimivia toimitusketjuja ja tuotanto-olosuhteita, jotta emme joudu tekemään kompromisseja laadun suhteen. Nämä seikat toteutuvat kustannustehokkaimmin tällä hetkellä Kauko-Idässä. Kiinassa valmistamisessa on omat haasteensa eettisyyden näkökulmasta, ja tähän pyrimme reagoimaan juuri ulkopuolisilla auditoinneilla.

Meille ja myös yhteistyökumppaneillemme on tärkeää, että niin sosiaalisia, kuin eettisiä ja ekologisia säännöksiä ja normeja noudatetaan. Ulkopuolisen auditoinnin lisäksi, vierailemme itse tehtailla säännöllisesti, jolloin voimme myös itse havainnoida esim. työntekijöiden työoloja. Pitkäaikaiset toimittajasuhteet takaavat paremman eettisen kontrollin, kun pystymme muodostamaan läheisen suhteen tehtaiden kanssa. Näin pääsemme myös syvempään keskusteluyhteyteen yhteisten eettisten ja sosiaalisten pelisäätöjen luomisesta.

Laadukas tuote kestää käyttötarkoituksessaan mahdollisimman pitkään, ja pitkäikäiset tuotteet ovat aina lähtökohtaisesti ekologisimpia.

PAKKAUS

Pakkausmateriaalien valinnassa huomio kiinnittyy ensimmäiseksi tehokkaaseen tilan käyttöön. Tuotteet tulevat kaikki tiiviisti laatikoihin pakattuna. Se saattaa toisinaan vaikuttaa visuaaliseen ulkonäköön välittömästi paketista otettaessa, jolloin tuotteet saattavat olla hieman ryppyisiä, mutta siten pystymme minimoimaan kuljetuksen ympäristövaikutuksia.

Verrattuna väljästi henkarilla riippuvaan kuljetukseen, tiiviisti pakatut tuotteet kulkevat huomattavan paljon pienemmässä tilassa, ja siten säästävät kuljetuksen aiheuttamassa kuormituksessa.

Muovin määrää pakkausmateriaalina pyrimme vähentämään, mutta toistaiseksi ei ole vielä sellaista korvaavaa vaihtoehtoa, joka takaisi tuotteiden vahingoittumattomuuden pitkän merirahdin aikana toisinaan kosteissa oloissa. Joka tapauksessa käytämme muovia vain sen verran kuin on välttämätöntä ja tavoitteemme on vaihtaa loputkin pakkauspussit kierrätysmuovista valmistettuihin.

Lisäksi uudelleen käytämme mahdollisuuksien mukaan pakkausmateriaalit ensin alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan, eli käytämme samaa pahvilaatikkoa useamman kerran, ja lopuksi huolehdimme, että pakkausmateriaalit viedään kierrätettäväksi, pahvin tai muovinkeräykseen.

LOGISTIIKKA

Pyrimme kaikissa hankinnoissamme huomioimaan myös rahdin ja pakkausmateriaalien aiheuttaman jäljen ympäristöllemme, ja minimoimaan sitä mahdollisuuksien mukaan. Pyrimme aina niputtamaan tuotteiden lähetykset mahdollisimman isoihin eriin, etenkin mannerten välisessä liikenteessä, jolloin yksittäisen tuotteen ympäristökuorma on mahdollisimman pieni.

Käytämme lähes yksinomaan merirahtia Kaukoidän tuonnillemme, joka on harmillisen aikaa vievää, mutta sen ympäristövaikutus on pienempi verrattuna lentorahtiin. Suomessa tuotteemme kulkevat jälleenmyyjille autorahtina.

Vaateyrityksen vastuullisuus juttusarjamme toisessa osassa perehdymme itse tuotteeseen ja sen valmistukseen sekä muihin seikkoihin, joilla voi vaikuttaa vaatteiden vastuullisuuteen. Seuraa @hcoutwear ia Instagramissa tai Facebookissa, niin kuulet milloin toinen osa ilmestyy.

majakka